Протея, нежно и много красиво цвете

Протея

Виждал ли си някога такова красиво екзотично цвете? на Протеи Те са род, който включва около 60 различни вида, повечето от които се срещат в Южна Африка, по-специално в провинция Кейп. Те растат като храсти или малки дървета в тропическите планини на мястото.

Поради много високата си декоративна стойност, те са представени в Европа около 1700 г. Оттогава тези растения се радват на популярност сред феновете на грандиозно градинарство. И не е за по-малко. Искате ли да научите повече за нея?

protea repens

Като любопитен и впечатляващ факт е да се каже, че Protea е много древен род растения. Всъщност, Известно е, че в първоначалния континент, наречен Гондвана, който е съществувал преди 300 милиона години, тези растения вече са били намерени.

Основните му опрашители са влечугите, но тъй като се появяват нови видове опрашващи животни, в наши дни пчелите и други насекоми искат да изпълнят тази задача, за да осигурят оцеляването на протеи.

Кафа протея

При отглеждането в кои зони е взискателно растение. Нуждае се от топъл климат, за да живееи кисела почва, за да може да се развият здрави и здрави корени. Влажността е също толкова важна, тъй като всички растения се нуждаят от вода, за да растат. Субстратът не трябва да бъде наводнен, но седмичните поливки винаги ще са удобни в зависимост от времето на мястото, където се намираме. Много е важно да се уверим, че водата се оттича бързо, затова, за да я улесним, можем да поставим глинени топчета например в саксията.

Тъй като е растение от тропически произход, то няма да издържи на студ или студ. Ето защо, ако имаме сурова зима, ще бъде удобно да защитим растението на закрито или в топли оранжерии. В климат без замръзване може да бъде извън целогодишно.

Протея от Южна Африка

Можем да го платим с всякакъв вид универсален тор или с органични торове. Винаги ще е необходимо да следваме инструкциите на производителя, особено ако използваме химически продукти; Ако използваме органични, екологични торове, рискът от смърт на растението при предозиране е много нисък, защото всичко, което ще направи, е да поеме необходимото количество тор, без да използва останалото.

Какво мислите за тези цветя? Виждали ли сте ги някога?


Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

  1.   Марибел Великден каза той

    Как да получа семена, за да направя плантация

    1.    Моника Санчес каза той

      Здравей Марибел.
      На уебсайтове като Ebay можете да намерите семена от това растение 🙂.
      За поздрав.

  2.   Анжелика Караско каза той

    Как се размножават

    1.    Моника Санчес каза той

      Здравей Анжелика.
      Протеите се размножават чрез семена през пролетта или лятото. За целта те се поставят в чаша с вода за 24 часа, а на следващия ден се засяват 2 или 3 семена за всяка саксия със субстрат, съставен от торф и перлит на равни части. Поддържайте го на слънце, леко влажно и те ще покълнат след 3-4 седмици, ако температурата е над 20ºC.
      За поздрав.

  3.   Джулиан Апарисио Гаридо каза той

    Добра информация и точни инструкции

    1.    Моника Санчес каза той

      Радваме се, че беше полезно за теб, Джулиан. 🙂

  4.   Мария Хосе Рохас каза той

    Можете ли да извадите бакенбарди от протеини?

    1.    Моника Санчес каза той

      Здравей Мария Хосе.
      Извинете, но не ви разбрах. Искате да кажете, ако от протея могат да се направят нови растения? Ако е така, отговорът е да: чрез семена през пролетта или лятото.
      Засяват се в саксии с универсален култивационен субстрат, на полусенка и след около 15-20 дни ще покълнат.
      За поздрав.

  5.   ЕДУАРДО МАСАРА каза той

    ЗДРАВЕТЕ, МОЖЕ ДА СЕ ЗАСАДАТ ПРЯКО В ЗЕМЯТА, ДОСТАВИХ СЕМЕНА ОТ ЮЖНА АФРИКА И ИСКАМ ДА ЗНАЯ, АКО РАСТЯТ НА МЯСТО, КОЕТО Е ПРЕКОТНО НА ЗЕМЯТА.
    Поздрави

    1.    Моника Санчес каза той

      Здравей Едуардо.
      Не, не го препоръчвам, тъй като е най-вероятно те да не покълнат или да се загубят.
      По-добре в пот, добре контролиран 🙂
      За поздрав.